Induló műsorgyártás a ROD Capital által

  • Kezdőlap
  • Induló műsorgyártás a ROD Capital által
image

A Fish & Rock horgász úti-filmek készítésével még 2019-ben kezdtük meg a tartalomgyártást kereskedelmi csatorna általi sugárzásra. Az első film egy norvégiai túra nehézségeit, a megfelelő horgászhely megkeresését, és a legyes horgászat alapjait mutatta be a csodálatos skandináv tájakon járva.

Az ír pisztrángozás egy korábbi kaland filmre vitele volt, mely legalább akkora sikert aratott, mint az első rész. Ahol az időjárás komorságát a mindennél zöldebb táj és a csörgedező patakok váltakozása tette kellemessé.

Két páros részről kell megemlékeznünk még 2020-ból: Florida és Thaiföld, Phang Nga. Az amerikai állam déli részén található Isla Morada az egyik legkedveltebb úticélja azoknak a horgászoknak, akik a csodálatos kék tenger mellet a gazdag vízi élővilág itt megtalálható halfajtáit szeretnék a horogra akasztani. Nem mellesleg igen veszélyes vállalkozás az ottani legyezés, mert a kedvelt halfajok mellett az emberre veszélyes cápák is megtalálhatók szép számmal a környéken. Míg a horgászok válogatnak a halakban, a cápákra ez nem jellemző.

A hat részesre sikeredett – eredetileg tíz résszel tervezett – horgászműsor két legkiemelkedőbb epizódja a thaiföldi Phang Nga öböl feletti névazonos település szomszédságában található Exotic Fishing elnevezésű horgásztavon született meg. A tó gazdag halállománnyal rendelkezik, összességében 70 féle halfaj nagy példányai találhatóak meg benne. A célunk az Arapaima kifogása volt. Sajnos a forgatási időpontunkra nem volt tekintettel a kitörő világjárvány, így a két hétre tervezett kiküldetésünket be kellett feleznünk. Mindenesetre a feladatunkat elvégeztük, háromból kettő filmnek az anyagát sikerült megforgatni. Miután felszálltunk az utolsó hazafelé tartó járatra pár órára rá Thaiföldet is lezárták.

A filmek bemutatását következő írásainkban folytatjuk.

R.O.D. Movie